Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

NOVINKY 2018

 

 

 

24.12.2018 Veselé Vánoce

 

vanoce-2018str.jpg

 

 

 

 

 

15.12.2018 Quentinek jde do světa

Dnes odjel ke své nové rodině náš malý Quentinek. Jeho noví páníčci se na něj dlouho těšili, připravovali a byli ho už i navštívit, takže vím, že odchází do té nejlepší rodiny, jakou jsem si pro něj mohla přát. Měj se v životě moc krásně, Quenti!

 

str.jpg

Quentin Krásný motýl

 

 

 

 

1.12.2018 Klubová výstava MKSK

Přestože my jsme zahájili zimní pauzu, ve výstavních kruzích jsou díky "našemu" Percymu Krásní motýlci pořád zastoupeni. Percy se svými páníčky poctivě sbírá zkušenosti a užívá si výstavních kruhů. Na klubové výstavě v Brně byl panem rozhodčím, Antonínem Mudrou, ohodnocen jako výborný 2 a odnesl si krásný posudek, kde mu nebyla vytčena jediná chybička. Posílám Percymu a jeho páníčkům velkou gratulaci!

 

percy-klubovka.jpg

Percival Krásný motýl - výborný 2

 

 

 

30.11.2018 Porthos, Princ a Percival slaví

Dnes oslavili své úplně první narozeniny pejskové z vrhu "P". Uteklo to úplně neskutečně a z malých štěňátek už jsou velcí psí kluci. Všichni tři dělají svým páníčkům radost a já se dmu pýchou nad každou jejich fotkou, videem a pokrokem, který se svými páníčky udělali. Všechno nejlepší Porty, Princátko a Percy! Přeji vám všem hlavně spoustu zdravíčka a dalších prima let ve vašich báječných rodinách!

 

percy-1-rok.jpg

Percival Krásný motýl, 1 rok

 

princ-1-rok.jpg

Princ Krásný motýl, 1 rok

 

porty-1-rok.jpg

Porthos Krásný motýl, 1 rok

 

 

 

 

26.11.2018 Agility

Cherubín a Mája Krásný motýl se se svou paničkou Lenkou účastní série agility závodů v Rakousku a jsou moc úspěšní! Rubi si dokonce odnesl první místo ve zkoušce a "malé" třeštidlo Mája zvládla pár krásných běhů. Gratuluji Leni!!!

 

 

 

tattendorfer-rubi.jpg

Cherubín Krásný motýl

 

 

 

 

25.11.2018 Kluci v akci

Konečně aspoň jedna malá aktualizace. Děje se toho sice pořád spoustu, ale naši mrňousové, Quentinek a Qvítečko, mě zaměstnávají prakticky nepřetržitě, takže novinky moc přidávat nestíhám. Jen se na ně podívejte... :)

 

 

 

 

 

 

27.10.2018 Rozloučení s výstavní sezónou 2018

Minulý týden jsme absolvovaly poslední letošní výstavu. Letos se Krásným motýlům ve výstavních kruzích velmi dařilo, máme za sebou spoustu vítězných akcí, na kterých jsem byla na své ušaté holky neskutečně pyšná.

Olinka Krásný motýl se letos zůčastnila 16 národních, klubových i mezinárodních výstav v pěti státech Evropy. Kromě jedné výstavy, kde skončila na druhém místě, si ze všech ostatních akcí odnesla vítězství ve své třídě a čekatelství CAC. Za letošní rok byl Olince udělen titul Český šampion, Slovenský šampion, Klubový šampion, Polský šampion, Český grandšampion. Získala titul Národní vítěz, Klubový vítěz, 4xBOB, 4xBOS, 5xCACIB, BIG III. Stala se čekatelkou Rakouského a Maďarského šampiona, kde jí chybí pouze poslední CAC po splnění podmínky rok a den a čekatelkou Interšampiona, kde jí také chybí poslední libovolný CACIB po splnění podmínky rok a den. Jako chovatel jsem velmi hrdá na to, jakých úspěchů jsme letos dosáhly a musím říct, že se mi o něčem takové ani nesnilo. A jako majitel jsem šťastná, že tu moji malou, sladkou a uštěkanou zlobilku mám, ať už je šampionka nebo ne!

Odra Krásný motýl letos také absolvovala pár výstav. Je to moje malá hrdinka, která přesto že výstavy a jejich ruch nemá moc ráda, vybojovala hned několik vítězství. Bella letos získala na výstavách BOB, 2xBOS, CACIB a splnila podmínky pro udělení titulu Klubový šampion. Dále se stala čekatelkou Polského a Českého šampiona.

Percival Krásný motýl se svými páníčky letos také zahájil svou výstavní kariéru, začíná poznávat výstavní kruhy, atmosféru, sbírá zkušenosti a já už těším, až se příští rok zase začneme potkávat!

Doufám, že příští rok se do výstavních kruhů po plánované pauze zase vrátíme a kdyby se nám třeba dařilo tak jako v roce 2018 nemohla bych být více spokojená! Olinko a Bellinko, díky že se do všech výstavních dobrodružství vrháte po hlavě, užíváte si každý výlet a zábavu, nic vám nedokáže zkazit dobrou náladu, pro mě jste vždy ty nejlepší na světě!

 

 

33333.jpg

Odra a Percival Krásný motýl na klubové výstavě v Mikulově

 

 

 

22.10.2018 Rostou jako z vody

Qvítečko a Quentinek mají skoro tři týdny. Za tu krátkou dobu urazili kus cesty, zjistili spoustu věcí, zapojili do provozu očička i nožky a vypili spoustu, spoustu a spoustu mlíčka. Občas už se mezi šlofíčkem a svačinou objevují první, zatím jen lehké náznaky snahy o hru, ale nepotrvá dlouho a bude veselo!

 

str.jpg

Quentin a Qvítko Krásný motýl, téměř 3 týdny

 

 

 

 

20. - 21.10.2018 Otvorené majstrovstvá papillonov 2018

Lenka s Májou a Cherubínem Krásný motýl se zůčastnili mistrovství plemene papillon v agility na Slovensku. Běhali krásně já a jim moc gratuluji!

 

 

 

 

 

 

 

20.10.2018 Klubovác výstava KCHMPP Mladá Boleslav

Poslední výstava letošní sezóny! Klubové výstavy KCHMPP mám moc ráda, tak kde jinde zakončit naše letošní výstavní tažení a snažení, než právě na výstavě tohoto klubu. Tentokrát se předvedly Olinka i Bella. Odra Krásný motýl nastoupila v nejpočetněji obsazené třídě otevřené, kde zvítězila a od rakouské paní rozhodčí, Sissi Dollmann, získala hodnocení výborná 1, CAC. Olinka Krásný motýl se předvedla ve třídě šampionů a rozhodla se zakončit sezónu ve velkém stylu :) Oli byla hodnocena jako výborná 1, CAC, Klubový vítěz a BOS!!! Ušáčci moji byli jste skvělí!

 

str.jpg

Olinka a Odra Krásný motýl

 

 

 

 

14.10.2018 Euro dog show Warszawa

Evropská výstava se letos konala v Polsku. Protože Varšavu nemáme až tak daleko, zlákala mě možnost zůčastnit se této prestižní kynologické události osobně. A když už, tak jsem se rozhodla si tuto akci užít i uvnitř výstavního kruhu a přihlásila jsem Olinku. Na výstavu bylo přihlášeno 126 papillonů z různých zemí Evropy i z USA. Posuzování fen a psů probíhalo ve dvou různých kruzích paralelně. Rozhodčím pro feny byl pan Boris Chapiro z Francie, země původu plemene. Bylo pro mě velkým zážitkem předvést Olinku Krásný motýl ve třídě šampionů v konkurenci dalších 10 fen, ze které si Oli odnesla hodnocení výborná. Ve výstavním kruhu byli k vidění krásní psi a celý výlet opravdu stál za to!

 

euro-dog-show.jpg

Olinka Krásný motýl - výborná na Evropské výstavě 2018

Za super foto moc děkuji paní Zuzaně Nouzákové!!

 

 

 

 

9.10.2018 Aninka slaví

Moje první papilloní láska a kráska, Dáda Krásná fanfára nebo-li Aninka, dnes slaví své 15.narozeniny! Aninka vždy byla ten nejdokonalejší psí parťák, jakého jsem si jenom mohla přát a já jí za každý z těch 15 let moc děkuji a doufám, že si spolu ještě nějaký ten rok užijeme. Všechno nejlepší, Aninko!

 

anci-str.jpg

 

 

 

 

7.10.2018 Mezinárodní výstava psů České Budějovice

Do Českých Budějovic to máme od nás pořádný kus cesty, ale tentokrát se výlet opravdu vyplatil a vydařil! Výstavu jsem měla spojenou se setkáním s několika z našich odchovanců, na které jsem se moc těšila. Podívat se za námi na výstaviště přišli se svými páníčky Grand a Nina Krásný motýl a já jejich majitelkám moc děkuji za to, že si na mě udělaly čas a přivedly mi svoje ušáčky ukázat! Přímo ve výstavním kruhu jsem měla možnost vidět dalšího z mých motýlčátek, a to Percivala Krásný motýl. Percy se předvedl poprvé ve třídě mladých, kde byl paní rozhodčí Dorotou Zabek ohodnocen jako výborný 3. A pak jsme se byly v kruhu ukázat i my s Bellinkou, která si odnesla po těžkém a dlouhém souboji hodnocení výborná 2, res.CAC. Percy i Belli byli skvělí! Velký dík a obdiv patří Percyho majitelce, která s ním úžasně pracuje a tvoří s Percym skvělý tým s velmi pěkným předvedením! Gratuluji a už se těším na vaše další úspěchy!

 

percy-cb.jpg

Percival Krásný motýl - výborný 3

 

 

 

 

3.10.2018 Už jsou tady!

Čekání bylo jako obvykle nekonečné, ale dočkala jsem se :) Dnes se narodila poslední štěňátka mojí Isarky. Dva krásní, silní kluci, Quentin a Qvítko Krásný motýl. Vítám vás moji malí a moc se těším, jak si spolu užijeme každý z vašich prvních dní a týdnů na velkém světě! Fotoalbum zde.

 

str.jpg

Qvítko Krásný motýl

 

 

 

 

30.9.2018 Třináct

Dnes je to přesně na den třináct let od okamžiku, kdy přišla na svět úplně první štěňátka narozená v chovatelské stanici Krásný motýl. Třináct let starostí a radosti namíchaných v tom správném poměru. Tak aby to všechno nebylo vůbec snadné, aby si člověk vážil každého nového života přicházejícího na svět a uvědomoval si zodpovědnost, kterou má. A zároveň aby si dokázal užívat a těšit se ze všech těch dokonalých psích tvorečků, kteří se mu už napořád vryjí do srdce i do paměti. Stojí to za to a začalo to vámi, Arniko, Akime a Anito!

 

strr.jpg

Arnika, Anita a Akim Krásný motýl

 

 

 

 

29.9.2018 Mezinárodní výstava psů Tulln

Už se nám ta výstavní sezóna krátí, tak ji ještě musíme pořádně využít :) Tentokrát jsme s Olinkou absolvovaly mezinárodní výstavu v rakouském Tullnu, kde se letos sešla velmi silná mezinárodní konkurence a mohli jsme obdivovat papillonky z Německa, Polska, Ruska, Rakouska, Japonska i Švýcarska. O to více mě těší, že se jediná česká učastnice vůbec neztratila! Olinka se předvedla ve třídě šampionů a pan rozhodčí Laurent Pichard jí zadal hodnocení výborná 1, CACA, CACIB a Crufts Qualification!!! Pro Olinku je to letos třetí výstava v Rakousku a zároveň třetí rakouský CAC i CACIB a teď si na dokončení titulu šampiona budeme muset počkat tak, abychom splnili podmínku rok a den mezi prvním a posledním čekatelstvím CACA. Tak my si tedy počkáme :)

 

tulln.jpg

 

 

 

 

26.9.2018 Princ chytá bronz

Princ Krásný motýl si se svou rodinou zajel doladit letošní opálení na dovolenou k moři. Pochytali poslední sluneční paprsky před začátkem podzimu a určitě se měli moc fajn. Princíkovi to jako vždy i na břehu moře neskutečně slušelo...

 

princ-more-str.jpg

Troška jógy po ránu - Princ Krásný motýl, 10 měsíců

 

 

 

 

23.9.2018 Mistrovství Slovenské republiky

Agility mistrovství Slovenské republiky se zůčastnili Cherubín a Mája Krásný motýl se svou nejlepší majitelkou, Lenkou Adámkovou. Lenka napsala: "Pre mňa super pretek, atmosféra eňo ňuňo a splnení sen. Rubko s Majkou bežali na 120% čo im to len išlo. Rubko si v družstvách vybehal 5 a 1 miesto a v súčte 3 miesto čím sa stal II.vicemajstrom Slovenska v družstvách. A aby toho nebolo málo v jednotlivcoch sa tiež nenechal zahanbiť. V open jumpingu skončil na 18/61, v open agility na 8/61 a v súčtoch sa umiestnil v prvej desiatke na krásnom 6 mieste zo 61 psíkov. Majka sa tiež nenechala zahanbiť. Jej nábehy do slalomu - môj splnení sen. 4 slalomy všetky nábehy - jednoducho krása. Družstvo podržala 2 krásnymi čistými behmi (dokonca aj s kladinou). Jej družstvo skončilo na krásnom 7 mieste z 15. A v jednotlivcoch sa ukázala, v open jumpingu skončila na 8 mieste /61. Bohužiaľ open agility sme už ustáť nedokázali. Záludný úsek po kladine spôsobil, že sa nedokázala sústrediť na zónu a odmietačka na skočke nás tiež neminula. Ale zato v súčtoch skončila na krásnom 13 mieste."

Moc a moc gratuluji, jsem na vás ohromně pyšná, Leni, Rubi a Majinko, jste NEJLEPŠÍ!!! Moc ráda jsem vás o víkendu viděla a vážím si toho, že pan II. vícemistr Rubi mě poctil svou důvěrou a byl ochoten si u mě na klíně dát šlofíčka :)

 

 

msr-2018.jpg

Cherubín Krásný motýl a jeho družstvo - II.vícemistři SR

 

 

 

 

23.9.2018 Krajowa wystawa psów rasowych Zabrze

S Bellinkou jsme se v rámci výstavního tréninku zajely vystavit do polského města Zabrze na národní výstavu psů. Tento venkovní areál mám moc ráda a i Bella ocenila travnaté plochy na běhání a procvičování výstavních dovedností. Po velmi dlouhém čekání se Bella předvedla ve třídě otevřené, paní rozhodčí Malgorzatě Jung se moc líbila a odnesla si vše, co si odnést mohla - Odra Krásný motýl byla ohodnocena jako výborná 1, CWC, Best Bitch a BOB!!! Tímto Belli splnila podmínky pro udělení titulu Klubový šampion!!! Je to její první titul šampiona a společně doufáme, že snad nebude poslední :)

 

bob-zabrze.jpg

 

 

 

 

2.9.2018 Floracanis Olomouc

Další výstavně laděný víkend tentokrát na národní výstavě psů v Olomouci s posuzováním pana rozhodčího Iuzy Beradze. Odra Krásný motýl se předvedla ve třídě otevřené, kde se jí ve velmi těžké konkurenci podařilo získat první místo a hodnocení výborná 1, CAC. Jsem na Bellinku moc pyšná, konečně se nám podařilo prolomit kletbu druhého místa a udělat první malý krůček k získání českého šampionátu. Olinka Krásný motýl byla posouzena dodatečně po předvedení menšího kaskadérského výstupu. Naštěstí všechno dobře dopadlo a po malé pauze nastoupila znovu do kruhu a vybojovala si hodnocení výborná 1, CAC. Olinka i Belli se krásně předvedly a hlavně u Belinky mě moc těší úspěch v těžké, zahraniční konkurenci. A po výstavním maratonu je čas na pár volných víkendů, běhání po lese a výlety po okolí, tak už se na ně všichni těšíme :)

 

 

sssttr.jpg

Odra Krásný motýl - výborná 1, CAC

(objektivem Daniely Jakubcové - moc děkuji za foto!)

 

 

 

 

26.8.2018 Interdog Bohemia Mladá Boleslav

Mezinárodní výstava psů v Mladé Boleslavi byla další ze série plánovaných akcí. Společnost jsme měli tu nejlepší, počasí nám dopřálo ochlazení a Olinka s Bellou už se těšily na další výlet. Výstavu posuzovala s úžasným a laskavým přístupem slovenská paní rozhodčí MVDr.Gabriela Ridarčíková. Odra Krásný motýl si od ní odnesla hodnocení výborná 2, res.CAC, krásný posudek a rady i povzbuzení do dalších výstav. Olinka Krásný motýl získala ve třídě šampionů hodnocení výborná 1, CAC a tím splnila podmínky pro udělení titulu ČESKÝ GRANDŠAMPION!!! Jsem na moje ušaté holky moc pyšná, zvládly to vážně na jedničku!

 

9.jpg

Olinka a Odra Krásný motýl

 

 

 

 

 

18.8.2018 Klubová výstava KCHMPP Mikulov

Letošní superhorký srpen dal výstavě šanci použít podtitul "Pekelná výheň aneb grilování vystavovatelů, pořadatelů a rozhodčích (bez použití glutamátů a barviv)" :) Ale naštěstí ve výborné společnosti, ani tropy nedokázaly pokazit prima den! Den plný sluníčka a extrémních teplot jsme si neskutečně užili. Čest a slávu mé chovatelské stanice tentokrát šířili hned tři Krásní motýlci. Ve třídě dorostu se naposledy předvedl benjamínek Percival Krásný motýl a odnesl si hodnocení velmi nadějný 1. Ve třídě otevřené se předvedla Odra Krásný motýl, která po dlouhém a napínavém souboji odcházela s hodnocením výborná 2, res.CAC. A Olinka Krásný motýl nastoupila do třídy vítězů, ze které také jako vítěz odešla s hodnocením výborná 1, CAC. Posuzování se ujal maďarský pan rozhodčí Peter Harsányi. A abychom toho neměli za celý den málo, zůčastnili se ještě všichni tři ušáčci soutěže o nejlepší chovatelskou skupinu, ze které jsme si odnesli úžasné 2.místo! Velké poděkování posílám majitelům Percyho, za to že s námi vydrželi až do samotného konce, umožnili účast CHS Krásný motýl v odpoledních soutěžích a vůbec za prima den tropickému klimatu navzdory!

 

1.jpg

Odra, Olinka a Percival Krásný motýl

 

 

 

 

12.8.2018 Kapitáne, kam s tou lodí?

Vedro, horko ani sucho papillona o dobrou náladu nepřipraví :) Princ Krásný motýl si léto užívá na plno!

 

princ-bazen.jpg

Princ Krásný motýl (8 měsíců) a jeho koráb

 

 

 

 

15.7.2018 Mezinárodní výstava psů Oberwart

V neděli jsme s Olinkou vyrazily opět na výstavní akci :) Vydaly jsme se do Rakouska, kde se v městečku Oberwart konala mezinárodní výstava psů. To, že Olinka plní všechny moje sny a přání prakticky na počkání už vím, ale že se dočkám tak fantastického úspěchu jako tentokrát, to jsem se ani neodvažovala doufat. Olinka v mezinárodní konkurenci velmi pěkných papillonků z různých zemí Evropy získala od rakouské paní rozhodčí Marie - Luisy Doppelreiter  ocenění výborná 1, CACA, CACIB a BOB a tímto se stala opět vítězem ve svém plemeni!!! Tímto ovšem naše tažení neskončilo, Olinka neskutečně zabojovala i v odpoledních soutežích a svým šarmem, krásou a elegancí si vybojovala třetí místo v celé deváté skupině FCI - BOG III, kterou posuzovala paní rozhodčí z Itálie dr.Orietta Zilli. Děkuji oběma paním rozhodčím, všem, kteří tam byli s námi a drželi palce, velmi speciální poděkování patří těm, kteří mi umožnili zůstat na výstavě až do odpoledne a zažít atmosféru v závěrečném kruhu! A komu vůbec nejvíc? DÍKY OLINKO!!!

 

 

oberwart.jpg

Olinka Krásný motýl - ex1, CACA, CACIB, BOB a BOG III

 

 

 

 

1.7.2018 Jonáš, Johanka a Jonatán slaví narozeniny

Naše "Jéčková" štěňátka slaví své šesté narozeniny. Všem třem ušáčkům přeji hlavně hodně zdravíčka a úplně všeho, co mají rádi! Velmi speciální narozeninový dárek si pořídil Jonatánek, kterému se téměř přesně k narozeninám narodil v chovatelské stanici Andělský motýl jeho třetí vrh štěňátek. Takže Jonýskovi a jeho majitelům posílám ještě velikánskou gratulaci ke krásným malým motýlčátkům!

 

jonatan---5-let-027.jpg

Jonatán Krásný motýl, 6 let

 

 

 

 

24.6.2018 Agility Disco Games

Mája Krásný motýl si byla zaběhat :) Spolu se svou majitelkou Lenkou Adámkovou si vyběhaly krásné druhé místo v tunelovém labyrintu a třetí místo ve zkoušce! Gratuluji holky!

 

agility-disco-games.jpg

Mája Krásný motýl

 

 

 

 

23.6.2018 Bupadest Grand Prix

Na výstavu do maďarské Budapešti jsme se vydaly s Olinkou. Posuzování mezinárodní výstavy se ujala paní Sonia Kelveri Philippou z Kypru. Olinka se předvedla ve třídě šampionů,kde si vyběhala hodnocení výborná 1, CAC, CACIB a BOS!!! Byla to jedna z velmi příjemných výstav, maďarští papillonci se mi moc líbili a Olinčin úžasný úspěch byl třešničkou na dortu!

 

1.jpg

 

 

 

 

 

17.6.2018 XXII Mezinarodowa wystawa psów rasowych Kraków

Do Polského Krakova jsme vyrazily s Bellou užít si další výstavní den. Bella se předvedla ve třídě otevřené a od ukrajinské paní rozhodčí, Oleny Khymenko, získala hodnocení výborná 1, CWC, Best Bitch, CACIB a BOS!!! Bellinka byla úžasná, neskutečně šikovná a výstavu si užívala s nadšením a elánem sobě vlastním :)

 

20.jpg

Odra Krásný motýl (Bella) - ex1, CWC, Best Bitch, CACIB, BOS!

 

 

 

 

14.6.2018 Jeden za všechny, všichni za jednoho

Naši tři malí mušketýři už dávno nejsou malí. Porthos, Princ a Percival už mají půl roku, vyrostli z nich správní ušáci a já jsem nadšená ze všech fotek a videí, které pravidelně dostávám. Rostou do krásy, poznávají svět, učí se spoustu nových věcí a já jako chovatel jsem na ně opravdu pyšná!

 

porty-6-mesicu.jpg

Porthos Krásný motýl

 

princ.jpg

Princ Krásný motýl

 

percy-susi-seno.jpg

Percival Krásný motýl

 

 

 

 

9.6.2018 Krajská výstava psů ve Zlíně

Percival Krásný motýl se se svými páníčky zůčastnil krajské výstavy psů ve Zlíně. Percy se předvedl ve třídě dorostu, kde byl paní rozhodčí, Naděždou Klírovou, hodnocen jako velmi nadějný 1. Posílám gratulaci a mám velkou radost, jak to ušáčkovi v kruhu krásně jde!

 

percy-zlin.jpg

Percival Krásný motýl, 6 měsíců

 

 

 

 

7. a 14.6. A zase slavíme

Tentokrát je na čase uspořádat pořádnou párty doma :) Kideček a Isarka mají zase o rok více. 7.6. oslavil Kideček své sedmé narozeniny a 14.6. oslaví Isi šest let. Oběma jim přeju všechno nejlepší, spoustu zdravíčka, mlsání, lítání a balónků!

 

a.jpg

Kideček, 7 let

 

 

 

 

19. a 27.5.2018 Kluci mají narozeniny

V květnu slaví narozeniny hned pět Krásných motýlků. 19.5. oslavili Hugo a Hermelín své sedmé narozeniny a 27.5.slaví Bonifác, Batul a Barnabáš už desáté narozeniny. Všem klukům přejeme všechno nejlepší, hodně zdravíčka a vůbec všeho, co mají rádi!

 

hugi-7.jpg

Hugo Krásný motýl, 7 let

 

 

 

 

18.5.2018 Nové fotky

Olinka a Bella mají spoustu nových fotek od naší úžasné vrchní fotografky, Lucky Monsportové. Díky, Luci, fotky jsou prostě boží, jako vždy!!! Prohlédnout si je můžete na rajčeti a malá ochutnávka zde.

 

16.jpg

 

1.jpg

 

10.jpg

 

 

 

 

13.5.2018 IDS Wieselburg

Tentokrát jsme zamířily na jih a to do rakouského městečka Wieselburg, kde se konala mezinárodní výstava psů. V Rakousku to byla naše premiéra a vypadá to, že jsme vykročily pravou nohou :) Příjemný den v příjemném prostředí, noví přátelé ze světa pejskařů a Olinčin další obrovský úspěch. Rakouská rozhodčí, paní Elfriede Heidecker, propadla kouzlu mé motýlí holčičky a zadala Olince tituly výborná 1, CACA, CACIB a BOB!!! Jsem na Oli tak hrdá, moje malá kráska to dokázala znovu!

 

img_20180513_140038.jpg

Olinka Krásný motýl - výborná 1, CACA, CACIB, BOB!!!

 

 

 

 

6.5.2018 Mezinárodní výstava psů Praha

Tuto neděli jsme strávily s Olinkou a spoustou známých a milých tváří z řad majitelů i chovatelů papillonků na výstavišti v Letňanech. Olinka se předvedla i po dlouhém čekání velmi pěkně ve třídě šampionů. Od rozhodčího, pana Janusze Opary, si odnesla krásný posudek a hodnocení výborná 2, res.CAC, res.CACIB. V Praze se nám vždycky moc líbí a daří a i tentokrát tomu nebylo jinak :)

 

2.jpg

Olinka Krásný motýl - výborná 2, res.CAC, res.CACIB

 

 

 

 

28.4.2018 NDS Pápa

S Olinkou jsme si zajely vyzkoušet, jak se vystavuje v Maďarsku a byly jsme moc mile překvapeny. Dvě výstavy v jednom dni v krásném areálu v městečku Pápa byly výborně zorganizované, pro vystavovatele byl zajištěn perfektní servis a pohodlí a dobrou náladu dodávalo i modré nebe bez obláčku a výborná společnost. Moc děkuji paní Hedvice Živníčkové a papillonkům z CHS Arinelle za spolujízdu a super společnost po celý den! Olinka se na obou výstavách předvedla ve třídě šampionů a zvládla to na jedničku. Národní výstavu Pápa posuzovala dr.Júlia Magdás a Olince zadala hodnocení výborná 1, CAC a BOB! Posuzování odpolední výstavy se ujal pan Ferenc Gröschl a i od něj Oli získala hodnocení výborná 1, CAC, BOB! Je to holka šikovná :) Paráda, Oli!

 

ppamaarsko28.4.2018063.jpg-str.jpg

Olinka Krásný motýl - 2x ex1, CAC, BOB!!!

 

bob-str.jpg

2x Best Of Breed - Olinka Krásný motýl

 

 

 

 

26.4.2018 Všechno nejlepší

Dnes slaví moje dvě ušaté lásky, Olinka a Bella, své druhé narozeniny. Všechno nejlepší, holky moje, hodně zdravíčka a samozřejmě taky lítání, skákání, aportování, štěkání, cupování hraček a vůbec všeho, co máte rády! Přání všeho nejlepšího posíláme i bráškovi Otakárkovi do Opavy, všechno nej a hodně zdravíčka, Otíku!

 

1.jpg

Olinka, Odra a Otakárek Krásný motýl

 

8.jpg

Olinka a Odra Krásný motýl, 2 roky

 

 

 

 

22.4.2018 25.Jubileuszova Krajowa Wystawa Psów Rasowych Zakrzów

Krásnou neděli plnou sluníčka, pohody a dobré nálady jsme si užili na výstavě v Polsku. Vystavovat se jely Olinka i Bella a oběma se dařilo! Olinka ve třídě šampionů získala hodnocení výborná 1, CWC a tím splnila podmínky pro udělení titulu POLSKÝ ŠAMPION!!! Belli se předvedla v mezitřídě, panu rozhodčímu Rafalu Firstovi se moc líbila, tentokrát dokonce porazila ségru šampionku a  odvezla si ocenění výborná 1, CWC, Nejlepší fena plemene, BOS!!! Jsou to moje šikulky :)

 

zakrzow-fb.jpg

Odra Krásný motýl - výborná 1, CWC, Nejlepší fena plemene, BOS!!!

 

 

 

8.4.2018 Národní výstava psů Ostrava

Prostě bezva den! Tolik známých a milých tváří (a tlamiček) jsem na jednom místě už hezky dlouho nepotkala. Až mi přišlo, že tentokrát byla výstava příliš krátká a nestihla jsem si popovídat se všemi tak, jak bych chtěla :) Nadšená jsem byla ze všech tří našich štěněčích kluků z vrhu "P", kteří se na nás přišli podívat. Neskutečně vyrostli, všichni tři jsou nádherní psí kluci a absolutně dokonalí v povaze. Ničeho se nebáli, s každým si chtěli hrát a od každého potřebovali pohladit. Porty si našel kamaráda leonbergra, který na tu malou létající věcičku koukal poněkud udiveně :) a předvedl mi i pár cviků, které se svým páníčkem poctivě trénuje. Princ z citlivého štěňátka vyrostl v malého nebojácného draka a parádního krasavce. A z benjamínka Percyho se klube dokonalý představitel svého plemene, kouzelný psí kluk a naše budoucí výstavní hvězdička. Percival Krásný motýl se se svou paničkou rovnou předvedl ve třídě štěňátek, kde si vykračoval jako král kruhu a odnesl si hodnocení velmi nadějný 1. Já jsem si vlastně jen tak mimochodem mezi řečí odskočila do kruhu s Belli a Oli a ani holky se nestratily. Odra Krásný motýl byla ve třídě otevřené výborná 2, res.CAC a Olinka Krásný motýl získala ve třídě šampionů, od rozhodčího pana Roberta Kubeše, hodnocení výborná 1, CAC. Po skončení výstavy jsme ještě s Bellinkou absolvovaly bonitaci, která dopadla nejlépe, jak mohla - Odra Krásný motýl je nyní chovná fenka s bonitačním kodem 0000000000!!! Jsem na vás moc pyšná, ušáci moji! Děkuji všem majitelům štěňátek z vrhu "P" za perfektní péči a starostlivost o jejich pejsky, díky lidem jako jste vy má chov smysl!!!

 

zy3.jpg

Percival Krásný motýl - velmi nadějný 1

 

4.jpg

Percival, Princ a Porthos Krásný motýl

 

1.jpg

Princ a Percy, 4 měsíce

 

 

 

 

2.4.2018 Velikonoční tunel cup

Cherubín a Mája Krásný motýl si zajeli na Velikonoční pondělí trošku zatunýlkovat. A protože do toho šli jako vždy na 120%, tunelovali vážně úspěšně! Mája si vyběhala 1.místo a Rubi krásné 4.místo. Gratulujeme, Leni a chlupáči!!!

 

velikonocni-tunel-cup.jpg

Mája Krásný motýl - 1.místo

 

 

 

 

26.3. a 5.4. Slaví naše motýlčátka

Malí motýlci z vrhů "G" a "F" oslavili svoje sedmé a osmé narozeniny. Všem ušáčkům přejeme hodně zdravíčka a spoustu dalších spokojených let.

 

zzzz.jpg

Jeden z milovníků míčových her - Grand Krásný motýl

 

 

 

18.3.2018 První kvalifikační závody pro EO a AWC 2018

Ani ne po měsíci se Krásní motýli vracejí do haly v Pezinku, aby ukázali, co v nich je :) Bella a Olinka dokazovaly před měsícem své exteriérové kvality, zatímco Cherubín a Mája ukazují, že jim to parádně běhá a pracuje. Mája, Cherubín a Lenka zahajují závodní sezónu 2018! Moc gratuluji ke krásným výsledkům a všichni tady u nás držíme palce a tlapky ať vám to letos dobře běhá, Leni!!! Obzvláště Rubínek je můj velký hrdina!

 

 

Mája a Cherubín Krásný motýl v akci

 

 

 

24.2.2018 Speciální klubová výstava KCHČaP Pezinok

Tentokrát dvojitá akce za účasti Olinky i Bellinky :) Pro Bellinku to byla výstavní premiéra a já jsem na ni moc hrdá, jak krásně ji zvládla. Ze třídy otevřené si odnesla od paní rozhodčí, MVDr.Patrície Dankové, krásný posudek a hodnocení výborná 2, res.CAC. A Olinka? Ta byla prostě úžasná, jako vždy. Ve třídě šampionů získala krásný posudek a hodnocení výborná 1, CAC. Tímto Olinka splnila podmínky pro udělení titulu Slovenský šampion. Dále si z výstavy přivezla diplom a pohár a stala se oficiálně Klubovým šampionem. Pro získání tohoto titulu je zapotřebí získat 250 bodů, Olinka ovšem není žádný troškař a od srpna 2017 nasbírala bodů rovnou 508 :) A aby toho nebylo málo, umístila se také v žebříčku soutěže TOP Papillon. Olinka je na úžasném třetím místě celkově a zároveň byla nejlepší fenou výstavní sezony 2017!!! Tohoto úspěchu dosáhla Oli pouze za cca 4 měsíce, po které jsem byla členem klubu. Je to prostě moje slečna DOKONALÁ!

 

zzstr2.jpg

Odra Krásný motýl - výborná 2, res.CAC

 

zzstr4.jpg

Olinka Krásný motýl - výborná 1, CAC, nový Slovenský šampion a Klubový šampion KCHČaP, TOP Papillon 2017 3.místo + nejlepší fena sezóny

 

 

 

 

18.2.2018 Kája má narozeniny

Dnes slaví své čtvrté narozeniny náš jedinečný jedináček Kája Krásný motýl! Všechno nejlepší, Kájo, hlavně hodně zdravíčka a jen samé psí radosti!

 

kaja-4-roky.jpg

Kája Krásný motýl, 4 roky

 

 

 

17.2.2018 Princ odjíždí

A hned následující den vyrazil do světa i Princ. Neměl to daleko, bude žít se svými páníčky v nedaleké Ostravě. Na Princíka už v novém domově netrpělivě čekala papilloní kamarádka Ninetka, tak věřím, že teď budou mít jeho noví majitelé doma pořádně veselo :) Princ bude pro slečnu Veroniku Dobřickou a jejího přítele Pavla Dvořáka kamarádem a parťákem a jsem si jistá, že tuhle úlohu zvládne na jedničku. Měj se moc krásně Princoušku a užívej si dlouhý a spokojený psí život!

Jsem moc ráda, že se mi pro všechna štěňátka podařilo najít přesně takové domovy, jaké jsem si pro ně představovala! Děkuji rodině Novákových, Hoffmanových a slečně Veronice Dobřické za důvěru a věřím, že jim pejskové z mé chovatelské stanice ukážou, že život s Krásným motýlkem je vážně plný krás!

 

 

princ-a-ninetka.jpg

Princ a Ninetka - velcí kamarádi od prvního okamžiku

 

 

 

16.2.2018 Percy jde do světa

Dnes odjel se svými páníčky můj miláček Percy. Bude žít u Kroměříže v rodině manželů Hoffmanových a jsem si jistá, že ho čeká báječný život v rukách zodpovědných a laskavých lidí. Přesně takové jsem pro Percyho hledala a jsem moc ráda, že se našli! Měj se krásně, Percy, a dělej své rodině radost spoustu let!

 

str2.jpg

Percival Krásný motýl

 

 

 

15.2.2018 Porty se hlásí

Malý Porthosek si u nových páníčků krásně zvykl a já jsem moc ráda, že se ozývá, posílá fotky a má se moc fajn. Teď ještě musí hodně baštit, aby dorostl "starší ségru" Odynku :)

 

porta-a-ody.jpg

Odyssea Krásná louka a Porthos Krásný motýl

 

 

 

 

10.2.2018 Mezinárodní výstavy psů Katowice

S Olinkou jsme se vydaly zase jednou do Polska, kde se nám moc líbí a také velmi daří. Rozhodčím pro tento den byl pan Adam Ostrowski a musím říct, že přestože už po výstavách nějakou dobu jezdím, rozhodčího s tak krásným a laskavým přístupem ke psům jsem ještě neměla tu čest poznat. Olinka se tentokrát předvedla ve třídě otevřené, kde měla velmi těžkou konkurenci, o vítězství soupeřila s profesionálně předvedenou fenečkou z velmi známé německé chovatelské stanice. Takže ve mě byla opravdu malá dušička :) Ale Olinka to prostě zvládla s šarmem sobě vlastním! Z výstavního kruhu si odnesla hodnocení výborná 1, CWC, Best Bitch, CACIB a BOS!!!

 

1.jpg

CH.Olinka Krásný motýl

 

 

 

 

 

2.2.2018 Video Princouška

Náš něžný obřík to dokáže pěkně rozparádit, je to zlatíčko se super povahou.

 

 

 

 

30.11.2018 Porty odjíždí

Dnes vyrazil do světa náš miláček Porthos Krásný motýl. Neměl to daleko, radost bude dělat rodině Novákových v Hranicích na Moravě, kde na něj už také netrpělivě čekala psí kamarádka, krátkosrstá kolie Ody. Spolu s páníčekem se bude věnovat hlavně agility a já věřím, že ho to bude mooooc bavit. Měj se v životě jen a jen krásně, Porty!

 

1.jpg

První společné rodinné foto - Porty a Novákovi :)

 

 

24.1. a 27.1.2018 Holky slaví

Narozeniny oslavilo hned pět "krásnomotýlkovských" feneček. Dorotka, Demička, Dáda, a Dita slaví své 9.narozeniny, Mája slaví narozeniny 3. Všem holkám přeji jen to nejlepší, spoustu zdravíčka a elánu!

 

1111.jpg

Dorotka zdraví sestřičky a přeje všechno nejlepší!

 

 

18.1.2018 Kluci mají sedm týdnů

Štěněčí kluci už jsou správní raraši, chvilku neposedí, zkoumají svět a hrají si spolu. Jsem nadšená, jak krásný, zdravý a silný vrh štěňátek se nám vydařil. Každý chlapeček je jiný a všichni jsou úžasní.

 

str7.jpg

Princ, Porthos a Percival Krásný motýl, 7 týdnů

 

 

 

14.1.2018 Hanácká národní výstava psů Brno

Před rokem Olinka v Brně zahajovala svou výstavní kariéru a předvedla se úplně poprvé ve třídě dorostu. Letos jsme do Brna vyrazily zahájit výstavní sezónu 2018. Olinka Krásný motýl se předvedla v mezitřídě, kde byla rakouskou rozhodčí, paní Hanou Ahrens, ohodnocena jako výborná 1, CAC, Národní vítěz, BOS!!!. Tímto se z Olinky stává Český šampion. Je to moje úžasňátko nejšikovnější!!!

 

 

str.jpg

Český šampion Olinka Krásný motýl

 

 

NOVINKY 2017

NOVINKY 2016

NOVINKY 2015

NOVINKY 2014

NOVINKY 2013

NOVINKY 2012